top of page

8 BEAUTYBLUNDERS DIE IEDEREEN WEL EENS MAAKT

Bijgewerkt op: 8 mrt. 2020

Het overkomt iedereen wel eens. Snel een extra scrubbeurt voor een extra zachte huid, dat ene opkomende puistje een dagelijkse knijpbeurt geven of na een nachtje uitgaan jouw aangebrachte make-up niet verwijderen voor het slapen gaan.

Allemaal heel herkenbaar, maar allemaal ook héél erg fout!

Graag zetten we even de meest voorkomende beautyblunders op een rijtje zodat je deze in de toekomst (zoveel mogelijk) kan vermijden!


1. Scrub baby, scrub

Je leest het vaak; scrubben is een weldaad voor onze huid. En dat is het ook! Mits je het beperkt tot 1 à 2 keer per week. Geef je jouw huid regelmatiger een scrubbeurt? Dan schuur je als het ware je bovenste huidlaag (én de nog niet afgestorven huidcellen) weg en krijg je een ontzettend droge huid.

Om dit op te lossen zou je even afstand moeten nemen van de scrub en je gezicht insmeren met een goed hydraterende dagcrème en/of nachtcrème. Houd dit ongeveer een week lang vol.


2. Uitknijpen, die puistjes!

Puistjes… Als je er één op jouw gezicht ontdekt hebt, wil je hem natuurlijk zo snel mogelijk weghebben. Dus je knijpt hem uit. Het is alleen wel zo dat als jij een puistje uitknijpt, je wondje nog geïrriteerder raakt omdat er sneller bacteriën in het wondje komen en hierdoor is de kans op ontstekingen en littekens ook nog eens groter.

De ideale oplossing? Niet knijpen! Behandel je gelaat met een reinigingsgel en dagcrème voor een gemengde tot onzuivere huid en draag er zo min mogelijk make-up overheen!

We weten dat het moeilijk is, maar dan ben je er écht binnen no time vanaf!


3. Slapen met make-up

Een zonde die bijna elke vrouw af en toe begaat… Na een avondje stappen heb je geen zin om je make-up te verwijderen, met als resultaat dat je opstaat met een opgezwollen gezicht én verstopte poriën… Tijdens het slapen wil je huid zichzelf weer reinigen, maar dat gaat niet als er make-up op je huid gesmeerd zit. Het gevolg is dat je poriën verstoppen en je sneller een onzuivere huid met puistjes krijgt.

Heb je het toch een keer gedaan? Zorg er dan voor dat je je huid grondig reinigt de volgende ochtend. Eerst met gewone make-up remover en dan met een tonic om alle laatste resten weg te halen en je gezicht perfect te reinigen. Zorg ook dat je je huid een beetje met rust laat en niet weer heftig in de weer gaat met make-up!


4. Het scheermesje parkeren in de douche

Het is onmogelijk om een zijdezachte, krasloze scheerbeurt te hebben wanneer je scheermesje aangetast is door kleine roestplekjes en vergeven zit van bacteriën. En helaas; jouw scheerapparaatje is erg kwetsbaar voor beide.

Plaats het mesje ten alle tijde op een droge, afgesloten plek (idealiter met een kapje over zodat deze mooi afgesloten blijft van de buitenwereld).

Of nog beter; laat je waxen bij een schoonheidsspecialiste en laat haar het werk doen!


5. Let op met producten voor elk huidtype

De reden waarom je mogelijk geen betere resultaten ziet met jouw huidverzorgingsproducten, is dat ze niet geschikt zijn voor de unieke behoeften van jouw huid. Ontdek op welke soort huid een product is geformuleerd. En als ‘alle huidtypen’ het antwoord is, ga dan voorzichtig te werk. Als je echt op zoek bent naar resultaten, is het noodzakelijk dat je producten gebruikt die uitsluitend zijn samengesteld voor de unieke behoeften van jouw huid.


6. Zonnebescherming tegen de rimpels

De nummer 1 reden waarom jouw huid vroegtijdig zal verouderen is van zonlicht, daglicht en UV-stralen. En 78% van die stralen komt van incidentele blootstelling. Dit zijn alle tijden waarin je denkt dat je de schadelijke stralen niet krijgt. Dit kan zijn autorijden, bij je thuis, op kantoor in de buurt van een raam of buiten op een bewolkte winterdag wanneer je niet het gevoel hebt dat je zonbescherming nodig hebt.

Indien je rimpels wilt voorkomen, moet je 365 dagen per jaar zonnebescherming dragen, regen of zonneschijn, binnen of buiten.

Tip: Frambozenpitolie, dat als hoofdingrediënt wordt gebruikt in de dagcrèmes van Body&Bess, bevat van nature een hoge SPF (Sun Protecting Factor) factor. Op die manier ben je al zeker voldoende beschermd in het gemiddeld Belgisch weertje!


7. Een blok zeep maakt jouw huid om zeep!

Indien je je met een stuk zeep wast, ongeacht hoeveel je ervoor hebt betaald, ontdoe je jouw huid van al het water, wat onmiddellijk dode huidcellen opbouwt.

De bindmiddelen die een stuk zeep samenhouden, hebben namelijk een te hoge pH-balans, waardoor het te droog is voor de meeste huidtypes.

In dit geval moet je snel een moisturizer aanbrengen om precies datgene terug te zetten dat je zojuist hebt weggenomen.


8. Kijk naar de ingrediëntlijst, niet naar de verpakking

Bij het bestuderen van een ingrediëntenlijst wordt al snel duidelijk dat voor het gewenste effect veel verschillende stoffen nodig zijn.

Jammer genoeg zijn cosmetische ingrediëntenlijsten lastig om te lezen.

Veel gebruikers lezen zelfs helemaal geen ingrediëntenlijst voordat ze een cosmeticaproduct kopen en gebruiken. Zonde, want de werkzaamheid van een cosmeticum is helaas niet af te lezen aan haar mooie verpakking of veelbelovende cosmeticaclaims.

Belangrijk om te onthouden: Ingrediënten worden altijd opgesomd in volgorde van afnemend gewicht. Bengelt een bepaald ingrediënt waarmee wordt gepronkt helemaal achteraan? Dan kom je naar alle waarschijnlijkheid bedrogen uit.

Verder vermijd je best alle producten met parabenen (chemicaliën die als conserveermiddel gebruikt worden in cosmetica), daar deze erg kankerverwekkend kunnen zijn!


78 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page